Senaste inläggen

Av Jeanette & Tommy - 18 maj 2010 13:00

  

Grattis till "Bullen" som idag den 18:e maj 2010
skulle ha fyllt 12 år om han hade fått leva!


Puss!
Gammelmatte


  


   Bullen september 2005   
ANNONS
Av Jeanette & Tommy - 18 maj 2010 12:00Fredagen den 17:e juli 2009 hölls min morfars begravning i en av min gamla hemstads kapell. Solen stod högt och vädret var det vackrast tänkbara denna dag.


Begravningen var fin med tal och sång. Min morbrors sambos systers man berättade för oss med värme & inlevelse om vem morfar var och vad som varit hans stora passion i livet förutom sin familj. Morfar älskade sin sommarstuga "Bergsstugan" och där tillbringade han all sin lediga tid med att snickra och dona, pyssla med blommor, fiska, mata fiskmåsar och mysa i hängmattan. När jag var barn brukade vi också ofta sitta på ljugarbänken & berätta historier, sanna som osanna, för varandra* Jag saknar dig morfar!


Sov nu så gott kära morfar & ta god hand om mormor - vi ses igen!


Puss & Kram

Älskar dig för evigt

Jeanette  

 


Morfars sista vila
På återseende morfar!  

ANNONS
Av Jeanette & Tommy - 11 maj 2010 08:30  GRATTIS PÅ 11-ÅRSDAGEN   

ALLAS VÅR LILLA ÄLSKLING

 

 

RUDII
 

  

 

  2010 års vackraste 11 åring  

Vi älskar dig!

Matte & Husse

 

 

 

Av Jeanette & Tommy - 29 april 2010 12:00


Vår första katt Ruffi vill vi ägna en sida till här på bloggen. Ruffi var en mycket kelig och go tjej som vi köpte hos en familj i Oskarshamn 2006. Tyvärr förolyckades hos innan hon ens hade hunnit fylla ett år. Hon blev påkörd av en bil på gatan utanför vår tomt. Hon dog ögonblickligen och vilar nu på vacker plats, i en glänta intill en äng nära vårat hus. Bredvid henne vilar en liten ekorreunge så hon är inte ensam.


Sov sött vår älskade lilla kattunge

Husse & Matte


   * Ruffi - bedårande vacker *


  * * Ruffi - vår lilla kattängel ** Ruffi - vi glömmer dig aldrig! *  

Av Jeanette & Tommy - 28 april 2010 16:00

 

Låt oss presentera våra supertrevliga katter Lukas & Maja* De är verkligen världens underbaraste "små" hårbollar! Deras födelsedatum är 4:e maj 2007. De är helsyskon även om Lukas är bra mycket större än sin syster. Sist vi vägde dem (vilket i.o.f.s är ett tag sedan så det får vi nog ta och göra nu igen) så vägde Lukas 7,5 kg och Maja 4,5 kg. Kelgrisar är de så det förslår och de sover med oss varje natt*

 

Berättelsen om dessa båda Norska Skogkattblandningar är den att deras mamma Fluffy bodde hos en familj i Stockholm. När de märkte att hon var dräktig så var hon inte längre välkommen att bo hos dem utan förpassades till en pappkartong ute i trapphuset. Grannarna blev mycket upprörda varpå de kontaktade en organisation i Blekinge som heter Kattkommando Syd (KKS),  http://www.kks.nu/, Inom denna organisation finns fantastiska djurvänner vilka såg till att mamma Fluffy transporterades ned till Ronneby, till en tjej som själv hade flera katter och hund. Där skulle nu Fluffy få bo tills dess att kattungarna var födda och klara för leverans till intresserade vid 12 veckors ålder.

 

Vi hade förlorat vår katt Ruffi (se "I våra hjärtan vi minns") knappt 1 år gammal då hon blev påkörd på gatan utanför vårat hus. Vi var förtvivlade men kände att vi inte ville vara utan katt så vi började inom kort på nytt se oss omkring efter ny katt och hittade KKS hemsida på internet. Där såg vi bilder på en hel massa fina katter, såväl vuxna som ungar, och vi fastnade denna gång för TVÅ kattungar som då hette Sandor & Shilo. Vi tog kontakt med ansvarig vid KKS och sa att vi gärna ville köpa detta vackra syskonpar som vi sedan döpte om till Lukas & Maja.

 

För att eliminera risken för att bli påkörda så lever dessa båda katter inomhus i vårat stora hus. Vi har den stora balkongen på övervåningen inhägnad och de har fri tillgång till denna dag som natt när det är behagligt väder, annars får de gå ut på bestämda tider.

 

Det var lite kort om våra katters bakgrund och hur det gick till när de flyttade hem till oss. Vi kan vidare berätta att deras två syskon också fick nya hem och så även deras vackra mamma.  Vi rekommenderar varmt KKS när ni vill köpa katt! De gör ett otroligt arbete och engagerar sig till max för alla katters väl och ve.

 

Här nedan kan du se bilder på Luka & Maja i olika åldrar & på deras mamma Fluffy samt också någon helkullsyskonbild. Mycket nöje*

 

 

   

* Ståtlige Lukas på gammeltoan * 

 

  

  * Lukas myser i korgen *

 

  

* Lukas gullepojk *

 

  

* Lukas 16 dagar gammal *

 

  

* Lukas & Loova *

 

  

* Maja *

 

  

* Maja söt som socker *

 

  

* Maja hjärtegull *

 

  

* Maja 16 dagar gammal *

 

  

* Mamma Fluffy håller hårt om en av sina bebisar *

 

  

* Mamma Fluffy - vacker som få *

 

  

* Syskonskaran *
(Lukas längst till vänster & Maja bredvid)

Av Jeanette & Tommy - 26 april 2010 22:30


Låt oss härmed få presentera familjens nya lilla tillskott, en mysig Berner Sennen tös vid namn Eklövens Love In Paradise, som till vardags kommer att kallas för Loova   


Vår lilla söta Loova (eller Luva som hon säkert också kommer att få heta ibland, hehe...) är född den 1:e mars 2010. Bilder på hennes föräldrar och  fyra syskon  hittar du här:  
http://www.eklovenskennel.se/Carina_valpkullar_lkull.htm 
Vi vill varmt tacka Carina Nilsson & Boris Lööw, Eklövens kennel, för förtroendet de har givit oss genom att låta oss få köpa denna ljuvliga tös 


Vi kommer att berätta mer om Loova när hon har bott in sig lite hos oss. Hon verkar vara en mjuk, snäll, pussig & go tjej som verkar tycka att allt i livet är roligt (svansen går ständigt som en propeller) & saker & ting tas med nyfikenhet & ro.  Loova kommer självklart också att få ett eget fotogalleri här på bloggen. Här nedan kan du dock se lite Loova-bilder från 2 dagar till 8 veckors ålder. Mycket nöje*


  

* Eklövens Love In Paradise *
e. Sennetta's Jack-A-Dandy u. Ewa Vom Queenstolz

 

  

* Loovas första dag i Paradiset *  

* Loova 8 veckor *
  

* Loova 7 veckor *


  
* Loova 6 veckor *


  
* Loova 5 veckor *


  
* Loova 4 veckor *


  
* Loova 3 veckor *


  
* Loova 2 veckor *


  
* Loova 2 dagar *
Av Jeanette & Tommy - 21 april 2010 20:24

 

För att få lite annat att tänka på så tänkte jag här lägga ut en beskrivning på hur ni hittar till Eurovision Song Contest i Oslo 2010 och där kunna lyssna på alla bidragen.

 

Gör enligt följande;

 
Klicka på "Oslo 2010 Participants" i den vita menyn upptill så kommer du in på sidan med alla deltagande länder.
 
Klicka därefter på texten "complete participant profile" för respektive land så kommer du in på låtens presentationssida.
 
När du är inne på själva låtsidan klicka då på videon så kan du lyssna på låten.
 
När du har lyssnat på låten så backar du tillbaka till föregående sida men troligvis så hamnar du på första sidan igen och får göra om hela proceduren för att lyssna på nästa lands låt (alltså klicka på "Oslo 2010 Participants" igen). Jag hamnar iallafall där och får göra så.
 
OBS!
Hoppas att du inte har problem med att se de 5 direktkvalificerade låtarna längst ned på sidan för det har jag. Jag fick blåmarkera texten "Eurovision Song Contest 2010 final" och sedan dra musen nedåt för att dessa 5 sista låtar skulle visa sig. Undrar om det har börjat gå troll i min dator månntro??
 
Skriv gärna sedan en kommentar här i min blogg om vilken/vilka låtar du gillar respektive eventuellt inte gillar! Jag hade skrivit värsta uppsatsen om de låtar jag gillar och inte gillar men av någon anledning så försvann allt helt plötsligt från bloggen då jag inte hade sparat mitt arbete. Jag är knäckt. Så går det när man ska försöka göra sig till. Trodde jag aldrig i min vildaste fantasi kunde hända. Måste man verkligen spara sitt arbete emellanåt även fastän man sitter och håller på med det? Dåligt!!
 
Nåväl, får kort här skriva lite om vad jag tyckte överlag om låtarna. BEDRÖVLIGT är väl det jag kan säga om 95% av låtarna. Finland och Danmarks bidrag t.ex. var pinsamt dåliga! De låtar jag tyckte var ok, gammalt discofreak som jag är, var Moldaviens och Islands. Det ryckte i dansbenen iallafall o:) Fina ballader var Irlands (lite Titanic-stuk) och Maltas. Croatiens låt fick jag vinnar-vibbar av fastän det inte var en låt som tilltalade mig men ibland uppstår sådana vibbar ändå av någon underlig anledning.
 
Jag kommer att sakna Darin och låten You're out of my life som representant för Sverige. Jag har gillat denna låt starkt allt sedan jag för första gången hörde den. Inte minst så passar den mkt. väl in i mitt liv just nu. Låten kan du höra här: http://www.youtube.com/watch?v=RJF5svMrTgY Sverige hade sopat rent om Darin hade fått vinna!
 
Ha nu så kul, ska bli roligt att få höra vad DU tycker om årets Eurovision bidrag!
 
Jeanette

 

Av Jeanette & Tommy - 21 april 2010 18:53


Tisdagen den 20:e april 2010 hölls min mormors begravning i en av min gamla hemstads vackra kyrkor. Det var en något märklig dag vädermässigt sett. På morgonen och fram tills vi entrade kyrkan så var där strålande solsken. När akten var över så klev vi ut till en mulen himmel. Sent på kvällen så avslutades dagen med snöfall, hela trädgården med dess gräsmatta, buskar och träd var kritvit. En verkligt märklig dag som man inte lär glömma på flera sätt.


Själva begravningen var fin. Prästen påminde oss alla om vem vår mormor var och vad för drömmar hon har haft i livet. Tror hon förverkligade de flesta, iallafall på sitt lilla sätt. Min älskade lilla mormor*


Efter akten så intogs smörgåstårta och princesstårta i intillliggande byggnad. När vi hade ätit och tackat för oss så gick jag och min syster m. sambo och mina föräldrar till kapellet och tände ljus för våra nära och kära så som t.ex mormor och morfar och en tidigare sambo som jag haft. En stund av ro och värme infann sig där inne i det lilla kapellet. Vi skiljdes sedan åt och jag påbörjade min bilresa 6,5 mil hemåt.


En sorgens dag var denna dag men samtidigt ett tillfälle för oss alla i familjen att träffas. Tråkigt dock att det skall behöva krävas begravningar för det... Sov nu så gott kära mormor så ses vi framöver när ödet så vill.


Puss & Kram

Älskar dig för evigt

Jeanette   
Mormors sista vila 

På återseende mormor!  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se